Hormoner?

Jag förstår inte riktigt vad det är med mig. Eller egentligen kanske jag gör det, men ändå.

På julafton, när vi slutade med p-piller, funderade jag på hur det skulle påverka mitt humör. Jag tänkte att det omöjligt kan påverka mig negativt eftersom jag var så glad och lycklig just då. Det är jag förstås nu också, men jäklar vad känslorna åker bergochdalbana! Jag gråter för typ ingenting. Oroar mig för allt och känner hela tiden efter om det är något som känns annorlunda med kroppen. Kan det vara alla hormoner som är överallt och ingenstans?

Hur jag tempar

Fick en fråga om hur jag tempar och tänkte att jag kan skriva om det :)

Jag har läst på en hel del om tempmetoden, både innan jag började och allt eftersom. Ska man köra tempmetoden fullt ut ska man skriva ner väldigt mycket. Allt om hur man mår till hur flytningarna ser ut. Jag har inte riktigt kommit så långt.

Jag tar tempen varje morgon, exakt samma tid, 05:45. Lite drygt såhär på ledigheten men vågar inte byta tid, hehe :) sedan för jag in tempen i en app, jag använder WomanLog. Jag har valt att använda gratisversionen. Jag hade tänkt köpa en app som är lite bättre, men då jag inte använder den som preventivmedel tänkte jag att det räcker att få ett hum om hur tempen varierar.

Så, det är väl egentligen det enda jag gör. Min förhoppning är att hitta ett mönster i hur min temp varierar och på så vis kunna få en hint om när jag har ägglossning. Sedan kan man såklart alltid komplettera med äl-stickor m.m. Men det tar vi senare om vi känner att det behövs.

Finns det några andra tempare här? Hur gör ni?

Tempen ner

Tempen fortsätter att gå nedåt. Väldigt intressant. Känner mig bara mer säker på att jag inte vill utsätta kroppen för något sådant igen!