Tankar

Ledig dag och förkyld som tusan, känns ju rätt värdelöst samtidigt som dagen blir väldigt lugn åtminstone, vilket är tanken med att vara ledig.


Imorse lämnade jag av ena katten hos veterinären för att raka henne. Hon får en massa jobbiga tovor och blir så arg när jag försöker klippa bort dom. Nu ska dom söva henne och raka istället. Rakningen är ju ingen fara men att söva henne känns jobbigt. Tänk om hon inte vaknar? Hon har blivit sövd tidigare och allt gick fint då, så jag får väl hålla fast vid det.

Det är lustigt hur mina känslor för djur har blivit så mycket djupare sedan barnlösheten kom in i mitt liv. Jag klarar inte av att se klipp där djur behandlas dåligt. Jag älskar katterna så otroligt mycket, dom är en del av mitt liv och det skulle kännas fruktansvärt tomt utan dom. Jag har alltid tyckt om katter, men det är som att mina känslor för alla olika djur har växt. Jag brinner för att djuren ska må bra. Jag blir mer berörd av det än människor som far illa. Kanske för att jag inte orkar ta in om barn i krig mår dåligt? Självklart vill jag hjälpa, men kanske att den delen av hjärtat har stängts av för tillfället? För om jag öppnar den dörren kommer alla andra känslor också? Någon som känner igen sig?

Jag funderar på om den här förkylningen kände att det var läge att bryta ut nu när jag känner mig lite starkare igen? Att jag kan hantera den nu. Tidigare var jag i så dåligt skick att det hade blivit mycket för kroppen.. Ingen aning om det hänger ihop men det känns ändå bra att tänka så, då finns det något positivt med det också.

Min sambo verkar inte må så bra. Han har det tufft på jobbet. Jag får känslan att alla problem som uppstår i det vardagliga arbetet blir väldigt mycket jobbigare att hantera just för att han inte mår så bra i sinnet. Jag vet inte riktigt hur jag ska hjälpa. När jag försöker plocka bort något av allt han oroar sig för och stressar över så får det motsatt effekt. Han tar illa vid sig och blir ännu mer ledsen och nedstämd. Jag skulle tro att han behöver gå och prata med någon. Har ni något tips på hur jag kan hjälpa honom?

Nu ska jag fortsätta räkna ner tills jag får hämta hem min lilla älskling från veterinären <3

1 langtaneftermini:

skriven

Jag har under åren av barnlöshet och evigt försök, också blivit helt tokig i vår katt :) behandlar henne som en bebis vilket hon definitivt njuter av. Haha hon är så bortskämd nu :')<3

Svar: Haha, härligt att höra att det blivit likt hos er! 😃❤️ förstår att hon inte har något emot det! 😄
Vår väg till ett barn

2 langtaneftermini:

skriven

Jag har under åren av barnlöshet och evigt försök, också blivit helt tokig i vår katt :) behandlar henne som en bebis vilket hon definitivt njuter av. Haha hon är så bortskämd nu :')<3

Kommentera här: