Ruvardag 4(?)

Jag tror att vi är på ruvardag fyra nu? Om man räknar insättningen som dag noll.
 
Läkaren sa att det tar ungefär 2-3 dagar innan embryot fäster från det att det börjar kläckas. Alltså borde det börjat fästa i helgen, om det fortfarande lever förstås.
 
Mina bröst ömmar men bara lite. Idag gjorde det lite ont lång ner i magen, inte som mensvärk utan med som en stickande känsla, eller brännande eller något, vet inte vad det beror på. Jag har varit lite illamående i helgen men tror att det kan bero på allt fika jag tryckt i mig under kalasandet. Idag har jag varit otroligt trött, men tror att även det kan bero på allt som varit senaste veckorna. Jag börjar nog äntligen slappna av. 
 
För visst är det lite tidigt att känna graviditetssymtom? Är ju bara på äl+9..
 
Rädslan har börjat smyga sig på. Är så rädd att se blod när jag går på toaletten. Vissa gånger har det ju börjat blöda redan på denna dag. Men oftast är det väl imorgon eller på onsdag, alltså äl+10 eller äl+11.
 
Ibland känner jag mig lugn och tänker att det kanske faktiskt är nu det händer, ibland får jag sådan ångest att trycket över bröstet smyger sig på. Tänk om det inte tar sig?
 
Jag hoppas verkligen att vi tar oss igenom morgondagen utan rött..

Ruvare!

Åå, vilken underbar födelsedag det blev! 
 
Vi började morgonen rätt tidigt. Jag tog en dusch medan sambon dukade fram en lyxfrukost. Mycket trevlig överraskning! Därefter satte vi oss i bilen mot staden där kliniken ligger. Först tog vi en sväng på IKEA. Man får ju passa på. ;) sedan åkte vi mot kliniken en stund efter 12.
 
När vi pratade med läkaren efter äggplocket var det så viktigt att jag skulle vara kissnödig, eftersom dom enligt henne gör ultraljud på magen för att se att embryot hamnar rätt. Så där satt jag, tokkissnödig, och väntade på att vi skulle få komma in. Väl där inne gjorde den nya läkaren inget ultraljud på magen?! Innebär det att jag inte hade behövt vara så kissnödig? Jaja, hur som helst gick det rätt bra ändå.
 
Väl inne i operationssalen (dom kör samma till alla behandlingar) berättade embryologen om det tinade embryot. Han sa att det var toppkvalitet på det och att det var det första embryot dom tinat, alltså har vi sju kvar i frysen.
 
Vi fick se embryot på en skärm innan dom förde in det. Då var embryot redan på väg ut ur sitt skal, så det såg ut som två bubblor bredvid varandra. Dom sa att det var ett väldigt bra tecken och att det verkar vara en livlig liten en. Den hade tydligen inte sett ut att vara påväg ut under förmiddagen så den hade jobbat på bra. Det kändes så skönt! Det är en livlig liten en. Just den meningen håller jag hårt i. Det lät väldigt positivt!
 
En av dom sista grejerna embryologen sa var "jaa, det är ju runt 50% chans på dom här" och jag blev så glad. 50% chans! Kanske jag faktiskt vågar tro att det KAN gå vägen då. Med insemination med donatorsperma verkar chansen ligga på 10-15%. Så det är ju galet mycket bättre odds nu.
 
Någonstans där bak finns det såklart en rädsla också. Men just nu tänker jag fokusera på det positiva och vara glad för det som hänt idag!
 
Testdag 6/5.

Planerad FET

Jösses, vad mycket som händer just nu. Har inte riktigt hunnit uppdatera här men har tänkt på er flera gånger under helgen... 
Just nu sker det en del överlämningar på jobbet för att chefen går på föräldraledighet på fredag, samtidigt som vi får in en ny kollega som ska komma in i allt. Parallellt med det har vi haft kundbesök och en del annat att jobba med. 
Hemma färdigställer vi en del renoveringsprojekt innan mitt 30-årskalas som är nu till helgen. Plus en del planering och fixande inför själva kalaset förstås.

Och så har vi ju det bästa av allt, vårt första embryo ska sättas in! 

På torsdag för vi tillbaka ett embryo. På min 30-årsdag. Snacka om fin present! Jag är så glad att jag går runt i ett litet lyckorus just nu. Härlig kontrast till alla känslor som varit de senaste åren. Helt plötsligt finns det energi igen. Jag kommer på mig själv ibland med att gå runt med ett leende på läpparna. Härlig känsla!

Jag vet att det här kan gå åt två håll. Antingen fäster embryot eller så fäster det inte. Men just nu är jag glad över att vi tar ett steg framåt. Vi för tillbaka ett embryo. Det här är en möjlighet att lyckas!