Menskopp!

Nu när andra mensen är i full gång, och det kommer ännu mer än förra gången, så minns jag verkligen varför jag tillslut valde p-piller som gjorde att jag inte fick någon mens. Fy, vad jag hatar mens! Jag vet att hatar är ett starkt ord men det finns inget som beskriver känslan bättre. Jag känner mig ofräsch och tycker det är begränsande att knappt kunna duscha utan att oroa mig för att det ska komma på handduken efteråt. Dessutom hade jag otroligt ont i svanken igår, riktigt jobbigt.

Bindor tycker jag lätt känns svettiga på något vis. Det blir varmt och instängt. Tamponger gillar jag verkligen inte, får rysningar då det på något vis känns torrt när jag för in den. Och oron för att man ska få någon infektion ligger nära tillhands.

Innan jag började med p-piller som tog bort mensen så testade jag en menskopp. Det måste vara den bästa uppfinningen som finns! Nog för att koppen är lite obehaglig att föra in och ta ut, men känslan av att inte behöva bry sig om den på hela dagen är underbar! Så när mensen kom igång första gången gick jag direkt och köpte en. Jag behöver bara tömma och tvätta den 2-3 gånger per dag då man kan ha den i upp till 12 timmar i sträck. Jag väljer även att använda trosskydd (tusen ggr bättre än binda) samtidigt för säkerhetsskull, det står att man kan vara utan när man lärt sig använda den rätt men jag känner mig inte helt säker än. Jag behöver inte oroa mig för att den blir full eller att det börjar odlas bakterier då den är i silikon. Bara jag håller mig under 12 timmar så känner jag mig trygg. Dessutom är det lätt att se hur mycket mens man har, eftersom man ser hur mycket som samlats i koppen.

Har ni inte testat menskopp så tycker jag att ni ska göra det! Det passar säkert inte för alla, men det kan vara värt ett försök!

Menskopp från Apoteket