Ryck upp dig

- Hej!

Jag vet inte riktigt vad du vill få ut av din kommentar? Skapa en reaktion? Trampa mig på tårna? Skrivet i all välmening? 

Vad som än var meningen så fick du verkligen igång mig! Utifrån din kommentar så kan jag bara anta att du själv inte är ofrivilligt barnlös?

Så du tycker att jag efter ETT PAR DAGAR ska rycka upp mig? Kan man över huvud taget, oavsett vad det gäller, rycka upp sig efter ett par dagar om man går igenom en livskris?

Jag tror inte att lösningen på våra problem är att stoppa huvudet i sanden och låtsas att allt är guld och gröna skogar. Hade du sagt till någon som drabbats av cancer att den personen får ett par dagar på sig att tycka lite synd om sig själv, sedan är det bara att rycka upp sig?

Det finns anledningar till varför ofrivilligt barnlösa går till kuratorer och psykologer, ibland i flera år. Det finns en anledning till varför min sambo är sjukskriven för depression. Men du kanske anser att deprimerade personer också får ett par dagar innan det är dags att rycka upp sig? Det finns en anledning till varför ofrivillig barnlöshet klassas som en sjukdom.

Problemet är att det inte är "bara vinter". "Bara vinter" har jag tagit mig igenom förut. Jag har även försökt gräva ner andra typer av problem förut och dom kommer alltid upp till ytan, förr eller senare. Jag bearbetar hellre dom nu, så att vi den dag vi faktiskt får ett barn kan njuta av det och lägga all energi på det.

Innerst inne tror jag verkligen att vi en dag kommer få ett barn, men det finns inga garantier och den sorg beskedet förde med sig måste få bearbetas. Och jo, får vi inga barn så känns livet totalt meningslöst, och den känslan kan man inte bara trycka undan, den känslan behöver också bearbetas. Så som vi mår nu är bara en bråkdel av hur det skulle kännas att aldrig få ett barn, så snälla du, säg INTE sådär!

Din kommentar är anledningen till varför så många väljer att inte berätta om sin barnlöshet. Det finns ingen skam i det vi går igenom, men det finns en rädsla i att inte bli förstådd. Och din kommentar visar det som flera andra tänker om ofrivillig barnlöshet, att det inte är hela världen. För oss är det hela världen! Och det absolut sista vi behöver höra från utomstående är att vi borde "Rycka upp oss".