Ruvare igen...

Klockan är snart 14 (förmodligen mer innan jag skrivit klart det här) och vi har redan haft en väldigt fin dag!

Vi skulle inte vara på kliniken förrän vid 13 så vi hade gott om tid imorse. Vi sov lite längre än vi brukar på vardagar, tog en dusch och åt sedan frukost i lugn och ro. Sambon hann gå ut och fixa lite med trädgården och jag hann gå till växthuset och kolla till våra plantor. Solen lyste och temperaturen var så behaglig. Jag kan fortfarande inte förstå att vi har så här fint väder redan i maj!
Det kändes rofyllt och avslappnande att kunna ta det lugnt innan vi skulle åka.

Vi åkte till staden där kliniken ligger, vilket tar lite över en timme. Väl där letade vi upp en takterrass och åt en god lunch i solen. Därefter hann vi gå en liten sväng i några butiker som låg i närheten.

Runt kvart över tolv åkte vi mot kliniken, vilket innebar att vi hade parkerat och var redo att gå in redan vid halv ett, hej tidspessimist! När vi började gå insåg vi att den vanliga vägen var avstängd så vi fick gå en omväg för att komma till entrén, vilket bara blev en bonus. Vi hade ju gott om tid så vi tog en lugn promenad genom en park och bara njöt av att vara ute.

Vi satte oss en stund och väntade i väntrummet men tiden gick rätt snabbt ändå. Vi fick komma in och jag fick byta om till den vanliga snygga outfiten. Vi skojade på lite och sambon tog några roliga bilder på mig. Det är ju så sexigt med hårmössan och dom långa grå strumporna. Jag lyckades också få en rock som envisades med att glipa ordentligt och visa halva mitt vänstra bröst lite nu och då, haha! Sällan man känner sig så snygg! ;)

Väl inne i operationssalen (samma för plock som för återföring) fick vi höra att dom hade tinat två embryon idag. Något inom mig började hoppas på att vi skulle få tillbaka båda men embryologen konstaterade rätt snabbt att det var något fel på det första, därav tinades det andra också.

Den här gången kollade läkaren med ultraljud på magen. Tydligen var jag lite för lite kissnödig den här gången. Typiskt! Jag var så himla kissnödig förra gången att jag höll igen lite denna gång... om det blir fler gånger vet jag i alla fall att jag ska vara mer kissnödig..
Det ordnade sig rätt bra i alla fall när hon satte in den där "anknäbben", då flyttade sig livmodern lite så att hon såg bättre med ultraljudet.

Embryologen gick in i rummet bredvid för att hämta embryot. Hon slog igång tv:n för att vi skulle kunna se det men den funderade inte. :/ vi fick alltså inte se vårt embryo idag. Hon hade dessutom tänkt visa oss skillnaden på den som tydligen varit helt "död" och den som delade sig fint. Det känns synd att vi inte fick se det men jag är såklart ändå glad att vi fick tillbaka ett som såg bra ut. Det är ju viktigast!

Läkaren förde in embryot och det hela var klart på några minuter. Embryologen kollade att det inte fastnat i katetern och sedan var vi färdiga.

När vi gick ut från sjukhuset såg vi att det fanns ett café bredvid parken som vi korsade. Åå, glass!! Så vi stannade till där, köpte varsin glass och njöt i solen en stund. Det kändes som ett perfekt stopp efter insättningen.

Denna gång är vi glada men inte riktigt lika lyriska som förra gången. Vi håller igen lite eftersom vi är smärtsamt medvetna om att det kan gå åt båda håll. Det var verkligen jobbigare än jag trodde att få ett negativt resultat efter en embryotransfer. Nu hoppas vi förstås att det tar sig denna gång men vi vet att det inte finns några garantier.

Vi gick också från 7st embryon i frysen till 5st. Nu känns 5 helt plötsligt lite.. men jag förstår ju att det fortfarande är många! Det får sjunka in lite bara så kommer det kännas bättre snart igen. Jobbigast kanske ändå var att den ena var helt död. Man undrar ju vad det var för fel.. men samtidigt hade det ju aldrig blivit ett barn av det så det är väl på sätt och vis bra att den sållades bort redan nu.

Den här gången har vi testdag 22 dagar efter omslag på ÄL-stickan. Jag har inte hunnit räkna ut när det blir men tänker att vi lär märka nästa helg om mensen kommer eller inte.

Nu blev det ett långt inlägg.. jag kände att jag ville dokumentera hela dagen då jag verkligen har njutit av att den blev så fin. Hoppas att ni också har en fin dag! :) <3