Menskopp!

Nu när andra mensen är i full gång, och det kommer ännu mer än förra gången, så minns jag verkligen varför jag tillslut valde p-piller som gjorde att jag inte fick någon mens. Fy, vad jag hatar mens! Jag vet att hatar är ett starkt ord men det finns inget som beskriver känslan bättre. Jag känner mig ofräsch och tycker det är begränsande att knappt kunna duscha utan att oroa mig för att det ska komma på handduken efteråt. Dessutom hade jag otroligt ont i svanken igår, riktigt jobbigt.

Bindor tycker jag lätt känns svettiga på något vis. Det blir varmt och instängt. Tamponger gillar jag verkligen inte, får rysningar då det på något vis känns torrt när jag för in den. Och oron för att man ska få någon infektion ligger nära tillhands.

Innan jag började med p-piller som tog bort mensen så testade jag en menskopp. Det måste vara den bästa uppfinningen som finns! Nog för att koppen är lite obehaglig att föra in och ta ut, men känslan av att inte behöva bry sig om den på hela dagen är underbar! Så när mensen kom igång första gången gick jag direkt och köpte en. Jag behöver bara tömma och tvätta den 2-3 gånger per dag då man kan ha den i upp till 12 timmar i sträck. Jag väljer även att använda trosskydd (tusen ggr bättre än binda) samtidigt för säkerhetsskull, det står att man kan vara utan när man lärt sig använda den rätt men jag känner mig inte helt säker än. Jag behöver inte oroa mig för att den blir full eller att det börjar odlas bakterier då den är i silikon. Bara jag håller mig under 12 timmar så känner jag mig trygg. Dessutom är det lätt att se hur mycket mens man har, eftersom man ser hur mycket som samlats i koppen.

Har ni inte testat menskopp så tycker jag att ni ska göra det! Det passar säkert inte för alla, men det kan vara värt ett försök!

Menskopp från Apoteket 

Inget plus :(

Det blev tyvärr inget plus imorse. Vilket jag anade redan när jag tog tempen. Den hade gått ner lite, inte mycket men ändå så att jag började ana vad som var på gång. Direkt jag började gå mot badrummet kände jag att mensen kommit också (tack till mig själv som hade trosskydd, hehe). Så egentligen var väl ett test onödigt, men som jag skrivit tidigare vill jag testa ändå.

Jag tror att jag har stängt av känslorna idag. Hittat på anledningar till varför det inte tar sig. Inbillar mig att det kanske är andra bitar som ska falla på plats först. I själva verket är det inget mer som behöver falla på plats. Vi har egentligen allt, finns inga hinder alls. Men det kanske är ett slags självförsvar. Nu var det bara andra försöket, men fallet efter första gjorde ont för oss båda. Så denna gång tror jag vi stänger av lite mer.

Jag vet att det kan ta några gånger. Men när jag haft koll på ägglossning och vet att vi myst varannan dag undrar man ju varför det inte går. Samtidigt tänker jag på en dokumentär jag såg om hur barn blir till och det är ju helt otroligt att det över huvud taget går ihop. Jag har stor respekt för kroppen som kan klara något sådant. Så jag vet att mycket ska klaffa innan det tar sig. Så vi får helt enkelt ha tålamod. Det ordnar sig säkert snart!

Nu blev det lite rörigt men det är väl lite som det är i huvudet. :)

14 dagar efter....

Ingen mens i sikte. Förra gången fick jag mens 13 dagar efter äl, nu är jag 14 dagar efter och har inte fått än i alla fall. Nu kan det ju såklart variera lite men det ger ju ändå lite hopp. Tempen är fortfarande hög men inatt sov jag så otroligt dåligt timmarna innan tempning så jag vet inte om jag kan räkna den.

Mina spottings har avtagit idag, vilket dom även gjorde förra gången dagen innan mens. Så nu oroar jag mig för att mensen kommer imorgon... 

Imorgon blir det ett test i alla fall! Åå, jobbig väntan det här!! :/