Inskrivningssamtal 1

Jag ligger lite efter här känner jag. Det har hänt en del sedan sist. Men vi börjar väl med första inskrivningssamtalet hos MVC.

Jag var dit på fredagen, samma vecka som ultraljudet, så det är några veckor sedan nu. Jag bytte hälsocentral denna gång och jag är så glad för det! Dom är lätta att få tag på och det känns som att hon lyssnar på mig.

Det här med förlossningen hade börjat kännas på riktigt innan besöket. Många tårar och ingen aning om hur jag vill föda. Får ångest av båda alternativen men lite mindre ångest av kejsarsnitt i alla fall. 
Jag grät hela vägen till MVC, grät där när vi pratade om det och sedan hela vägen hem. Även till och från resten av dagen och dagarna efter.

Barnmorskan tyckte det lät som att jag har PTSD från första förlossningen. Vilket känns lite fånigt eftersom inget fysiskt egentligen hände. På pappret gick det ju bra. Men psykiskt var det väldigt jobbigt och det verkar ha satt sina spår. Jag läste lite om förlossningsrädsla och kom fram till att det måste vara förlossningsfobi. Jag är rädd för att föda och skulle jag få missfall nu vet jag inte om jag vågar mig på en ny graviditet, på grund av förlossningsrädslan.

Vi var på andra inskrivningssamtalet idag och vi bestämde nu att hon ska skicka remiss till psykolog, så får vi se om dom kan hjälpa mig. Att få prata med någon angående beviljande av kejsarsnitt verkar dock dröja lite till.

I övrigt ser det bra ut i alla fall. Fint järnvärde, blodsockret var bra osv.

I nästa inlägg får vi gå igenom Nipt-test och kön 😊❤️