Tyst

Här har det varit tyst ett tag...

Jag vet inte riktigt vad jag ska skriva just nu. Vi har varit på läkarbesök, gått igenom provsvar och diskuterat hur vi går vidare. Vi behöver smälta det här lite. Prata med varandra. Jag skriver mer om just det när jag känner mig redo.

Tänkte återkomma med lite funderingar kring Klaras bok. Den var väldigt fin! Men det kommer ett eget inlägg om den.

Hoppas ni har en fin påsk! ❤️

Tredje besöket hos kuratorn

Idag var jag på mitt tredje besök hos kuratorn.

Idag pratade vi inget alls om barn, förutom att jag tog upp att jag var ledsen i fredags över mina spottings. Idag pratade vi mycket om att förändra sitt liv. Jag tog upp det jag skrev om i inlägget tidigare, om att jag skulle vilja jobba med något annat. Jag sa att min dröm alltid har varit psykolog men att utbildningen är så lång (har redan läst en 5-årig). Hon berättade att hon är utbildad socionom och undrade om det kunde vara ett alternativ. Vilket det kan vara, jag har tänkt i dom banorna också. Så hon tyckte att jag skulle undersöka möjligheterna att läsa något jag vill och se hur allt det praktiska och ekonomiska skulle kunna lösa sig. Hon var inne på att jag skulle kunna lägga upp en långsiktig plan för studier om jag känner att det är något jag vill satsa på. Så jag ska fundera vidare på det. :)

Den andra grejen vi pratade om idag är mitt dåliga samvete. Jag får dåligt samvete för allt möjligt hela tiden. Jag kan fundera på något jag har sagt eller gjort i flera år. Vrida och vända på det. Få ångest. Jag har blivit bättre på att be om ursäkt/förklara mig på en gång men ibland får man inte riktigt chansen och då grubblar jag på det i en evighet ungefär. Så jag fick i hemläxa till nästa gång att fylla i ett papper med grejer som ger mig dåligt samvete och hur detta påverkar mina känslor och min kropp. Sedan skulle vi jobba vidare på detta nästa gång.

Jag hade en ganska dålig dag idag. Vaknade med en migrän som börjat mattas av. Så samtalet blev lite snurrigt. Jag tror att det kan ha varit svårt för henne att föra ett samtal med mig, hehe! Hur som helst så tycker jag inte att det gjorde något att det inte blev något bebisprat. Jag tror att det är lika viktigt att lösa andra saker man mår dåligt över. Förhoppningen är ju att komma ur detta som en starkare och bättre människa och då tror jag att man får jobba med flera saker hos sig själv.

Men så är jag ju också en sådan som gillar att jobba med mig själv. Förbättra. Gräva runt och hitta saker man kan jobba på hos sig själv. Kanske lite tokigt, men jag tror att det är enda sättet för att utvecklas till en bättre version än den jag varit. :)

Att leva

Sedan i fredags har jag funderat på det kuratorn sa om att leva även utan barn. Klara skriver något liknande i hennes bok också (se boken i inlägget längre ner). 

Jag tänker ofta att ett liv utan barn skulle kännas meningslöst. Vad gör man med ett helt liv om man inte får några barn?

Det kanske är hårt att tänka så, men det är också så det känns. Så de senaste dagarna har jag funderat mycket på vad som skulle göra mitt liv värt att leva, även om vi inte får några barn. Det är svårt! Svårt att komma på något.

Någonstans är det ändå en tanke som verkligen startar något inom mig. Jag inser att jag inte kan jobba med det jag gör idag resten av mitt liv. Jag måste hitta något som ger mening. Något där jag får hjälpa andra. Ett jobb där man gör skillnad. Ett jobb som inte känns som ett jobb, mer som ett kall.

Kanske på något vis hjälpa andra som har svårt att bli gravida? Någon som lyfter fram hur vanligt det egentligen är med ofrivillig barnlöshet. Det är aldrig någon som pratar öppet om det, vilket gör att man tror att vi är dom enda som har problem. Alla andra blir gravida till höger och vänster och innan de ens börjat försöka. Men vi vet egentligen inte hur länge de har försökt eller på vilket sätt de tillslut blev gravida. Tack vare bloggen vet jag att vi inte är ensamma men jag tror att det finns många där ute som känner så.

Oavsett om vi får barn eller inte så tror jag att det är viktigt att fundera över detta. För även om vi får en hel hög med barn så är det viktigt att hitta något som JAG mår bra av, oberoende av vad som händer runt omkring oss.