IVF1, brevet om embryon

Oj, så fort den här veckan har gått. Jag gick till jobbet i tisdags och har jobbat sedan dess. Huvudvärken har kommit och gått men ändå varit hanterbar. Jag trodde att det slutade blöda igår men det har kommit lite rött idag också så får väl se vad som händer kommande dagar.

Jag tänkte mig inte riktigt för igår, jag halvsprang lite ut till bilen för att hämta en grej och tänkte inte på att jag inte bör springa just nu. Idag ömmar det på höger sida, vet inte om det har något samband eller inte men det får bli att ta det extra försiktigt i en vecka till eller så.

I veckan kom det efterlängtade brevet om hur många embryon dom fryst in. Det var som mailet sa, 8st!! Känns riktigt jäkla bra måste jag säga! :D
Det är värt all smärta, det onda plocket och varenda spruta. 

Det här behöver inte betyda någonting, samtidigt som det kan betyda allt. Vårt barn kan finnas där i. Chanserna är förstås goda för att lyckas nu, men som vi börjar lära oss så finns det inga garantier. Vi vet inte hur många som överlever upptining och vi vet inte om något kommer vilja fästa. Men nu kan jag åtminstone sänka axlarna ett par snäpp och känna att nu har oddsen förbättrats. <3

IVF1, eller är det 8st?

Hmm, fick just ett mail från kliniken som säger att dom har fryst 8st embisar idag. Jag pratade med två olika personer på telefon imorse som båda sa 6st och att dom frystes igår?

Kan det vara så att dom frös 6st igår på dag 5 och sedan chansade och odlade vidare två till idag som dom nu kunde frysa? Har någon av er varit med om det?

Tills vi vet mer får vi väl säga att vi har minst 6st i frysen i alla fall då! ;) 

IVF1, embisar till frysen!

Jag är hemma idag också. Känner mig mesig som inte har gått till jobbet ännu... Vet inte varför jag känner så. Kanske för att det känns som att man "borde" vara på benen inom några dagar. Idag blöder jag rikligt, har ont i huvudet och känner mig yr.

Jag ringde kliniken så snart dom öppnade och blev uppringd kort därefter. Kliniken verkade tycka att allt var normalt och att det är behandlingsblödningen som är här. Känns tidigt att den kommer fyra dagar efter plock men det kanske kan bli så om man varken tar Ovitrelle eller Lutinus efter plock.. Vad jag inte riktigt hade räknat med var att jag inte får använda min menskopp under behandlingsblödningen, inte tamponger heller. Hade väl att göra med infektionsrisken har jag för mig. Blir till att byta binda ofta idag!

Jaja, färdiggnällt för idag. Över till det positiva!

En positiv grej med att börja blöda så tidigt är ju att vi "tjänar" en vecka till återföringen. Vi har fått en telefontid den 19/3 med läkaren som gjorde plocket för att få höra mer om frysningen av embryona och för att planera insättningen. Om jag förstått det hela rätt så kan vi påbörja behandling för insättning när nästa mens kommer. Vet inte om vi kommer köra ostimulerat eller inte men det går vi väl höra på telefonmötet.

En annan väldigt positiv grej är att vi nu har 6st embryon (våra embisar <3) i frysen! Dom frystes in igår. Åååå! Så mycket kärlek redan!

Det var lite det här jag var inne på tidigare. 27 ägg kan låta mycket men det blir inte så många kvar i slutändan. I bästa fall kanske 4 av 6 överlever upptining. Ganska högt bortfall alltså. Nu beror det förstås till stor del på att jag blev överstimulerad och därmed var många ägg omogna osv. Man kan ju få samma utdelning som oss på färre plockade ägg också, just för att alla kanske är mogna då istället.

Nu blir det en sista vilodag innan det är dags att ta tag i livet igen! :)