Ryck upp dig

- Hej!

Jag vet inte riktigt vad du vill få ut av din kommentar? Skapa en reaktion? Trampa mig på tårna? Skrivet i all välmening? 

Vad som än var meningen så fick du verkligen igång mig! Utifrån din kommentar så kan jag bara anta att du själv inte är ofrivilligt barnlös?

Så du tycker att jag efter ETT PAR DAGAR ska rycka upp mig? Kan man över huvud taget, oavsett vad det gäller, rycka upp sig efter ett par dagar om man går igenom en livskris?

Jag tror inte att lösningen på våra problem är att stoppa huvudet i sanden och låtsas att allt är guld och gröna skogar. Hade du sagt till någon som drabbats av cancer att den personen får ett par dagar på sig att tycka lite synd om sig själv, sedan är det bara att rycka upp sig?

Det finns anledningar till varför ofrivilligt barnlösa går till kuratorer och psykologer, ibland i flera år. Det finns en anledning till varför min sambo är sjukskriven för depression. Men du kanske anser att deprimerade personer också får ett par dagar innan det är dags att rycka upp sig? Det finns en anledning till varför ofrivillig barnlöshet klassas som en sjukdom.

Problemet är att det inte är "bara vinter". "Bara vinter" har jag tagit mig igenom förut. Jag har även försökt gräva ner andra typer av problem förut och dom kommer alltid upp till ytan, förr eller senare. Jag bearbetar hellre dom nu, så att vi den dag vi faktiskt får ett barn kan njuta av det och lägga all energi på det.

Innerst inne tror jag verkligen att vi en dag kommer få ett barn, men det finns inga garantier och den sorg beskedet förde med sig måste få bearbetas. Och jo, får vi inga barn så känns livet totalt meningslöst, och den känslan kan man inte bara trycka undan, den känslan behöver också bearbetas. Så som vi mår nu är bara en bråkdel av hur det skulle kännas att aldrig få ett barn, så snälla du, säg INTE sådär!

Din kommentar är anledningen till varför så många väljer att inte berätta om sin barnlöshet. Det finns ingen skam i det vi går igenom, men det finns en rädsla i att inte bli förstådd. Och din kommentar visar det som flera andra tänker om ofrivillig barnlöshet, att det inte är hela världen. För oss är det hela världen! Och det absolut sista vi behöver höra från utomstående är att vi borde "Rycka upp oss".

Om 5 år?

Innan vi kommer till frågan vill jag bara säga att jag hoppas att ni har haft en bra jul, en mysig jul med nära och kära! ❤️

Så, till frågan:

- Hur vill jag se tillbaka på den här tiden om 5 år?

Ja, det är en bra och intressant fråga!
Jag har funderat mycket på det här sedan jag fick den och jag tror att svaret också kan hjälpa mig framåt just nu.

För det första så vill jag se tillbaka på det här som en väldigt jobbig period i livet. Det kanske låter konstigt att jag vill komma ihåg det? Jag känner att det är viktigt att minnas detta för att verkligen uppskatta allt fint vi kommer ha om 5 år. Och för att det känns viktigt att ge den här perioden den plats den förtjänar. Det är en jobbig men också viktig tid. En utmaning, något som förändrar oss som människor. Jag tänker att det vi går igenom just nu formar den människa vi kommer att vara om 5 år. Det är också den tuffaste tiden hittills i livet. Allt kommer ungefär samtidigt.
Så, jag vill helt enkelt att den här tiden ska få fortsätta existera även sedan, men då som ett minne, något vi har tagit oss igenom, klarat av, överlevt, och tillslut även lämnat bakom oss.

Jag hoppas också att jag om 5 år kan se det positiva med den här perioden. Att det var här det vände. Att jag började se det viktiga i livet. Stannade upp och lyssnade till mig själv och inte världen runt omkring. Att jag på riktigt började se till vad JAG ville och inte vad jag tror förväntas av mig. För är det något jag känner väldigt starkt just nu så är det att jag måste förändra något i yrkeslivet. Jag hoppas att jag om 5 år har påbörjat den förändringen och att jag kan se tillbaka på den här tiden som att det var då allt började.

Det är väl ungefär så jag skulle sammanfatta det. Om ni vill får ni gärna dela med er av hur ni vill se tillbaka på era liv om 5 år? 😊 tycker det är en väldigt spännande fråga!

❤️

Så.J*vla.Trött.

Det är heeelt galet. Har trott hela hösten att jag varit så trött som man kan bli, ändå blir jag tröttare hela tiden. Nu är jag så trött att jag inte orkar någonting. Jobbar men får inte mycket gjort. Ser så otroligt sliten ut. Kommer knappt upp på morgonen. När jag väl kommit upp kan jag inte ens förställa mig hur jag ska ta mig till jobbet. Men kommer dit ändå på något vis.

För någon vecka sedan fick jag problem med ögonen. Ett flimmer som höll i sig en stund och sedan jättejobbigt med synen. Senaste två veckorna har jag varit illamående från morgonen. Idag är värsta dagen av dom alla, tror nästan att jag är magsjuk men vet ju att det beror på utmattning. Får tväront i magen på morgonen efter frukosten, får vika mig dubbel tills det lättar.

Det enda jag räknar ner till just nu är julledigheten som börjar om några få timmar. Den här veckan har varit så plågsam, men nu är det nära! Sedan väntar nästan 2,5v ledigt och det ska bli så otroligt skönt. Behöver verkligen det.

Sambon är halvtidssjukskriven på grund av depression. Skönt tycker jag, att han får hjälp! Dock lätt att tänka att det borde bli bättre nu, men det är i själva verket nu det riktiga jobbet börjar. Jag tänker att när man blir sjukskriven så får man tid att bearbeta och börja ta hand om sig själv och det är då man kan börja känna på riktigt. Känner att det gäller för mig att vara vaken nu. Inte andas ut bara för att han har gått ner i tid. Istället stötta till 100% och förstå att det kan svänga mycket nu från början.

I övrigt tror jag ändå att förhållandet har blivit bättre den senaste tiden, vi kramas mer och har större förståelse för varandra när den andre inte orkar. Vi teamar ihop oss igen efter att ha varit på varsin kant en stor del av hösten. <3

Jag hoppas att jag orkar blogga lite mer under ledigheten. Ska svara på frågan och försöka sammanfatta året, och försöka ge någon bild av hur jag ser på året som kommer!

Hoppas att ni mår bra! 😘❤️